Tatiana De Rosnay - Sarah Kulcsa

Nem gondoltam, hogy én történelmi regényt veszek a kezembe. Ezt ajándékba kaptam egy akció keretén belül. Gondoltam miért is ne nézzem meg milyen. Szerencsére jól döntöttem, mert nagyon bejött a könyv. Csak úgy faltam az oldalakat. Az érzelmek benne leginkább negatív jellegűek és a legjobb, hogy az írónőnek sikerült kiváltania belőlem. Azt hittem, hogy a Csillagainkban a hiba után nehéz lesz találni másik könyvet, ami érzelmileg így magával ragad. Sarah sorsa nagyon megrendítő. Személy szerint én nem tudom, hogy éltem volna meg amin keresztül ment. Persze ez egy könyv, de lehet valakinek hasonló a története a világháborúból. Aztán ott van Tézacék titka és miként éli meg ezt az egész titkot a család. Ki mit tud? Nagyon érdekes történet. Merem ajánlani azoknak akik szeretik az érzelmekkel teli könyveket vagy ami a második világháborúban történt.

 

 

 

Kiadó: Könyvmolyképző Kft

Kiadás: 2011 november 16

Oldalak: 368 oldal

Kötés: Keménytáblás

ISBN: 9789632453934

 

 

Fülszöveg:

" Párizs, 2002. Julia Jarmond amerikai újságírónőnek cikket kell írnia az 1942-es nagy párizsi razzia évfordulója alkalmából. Ezzel kapcsolatos kutatásai során lassan feltárulnak előtte azoknak a szörnyű júliusi napoknak az eseményei, amikor sok ezer zsidót, köztük több mint négyezer gyermeket hurcoltak el, és zártak be napokra, rettenetes  körülmények között a Téli Kerékpárstadionba, hogy onnan vigyék el őket tovább a lágerekbe. Döbbenten tapasztalja, hogy hatvan év elmúltával is milyen mély hallgatás övezi ezt a témát a franciák körében. És rájön, hogy a férje családja is súlyos titkokat takargat.

Párizs, 1942. július 16. Kora hajnalban francia rendőrök dörömbölnek egy Marais-negyedbeli lakás ajtaján. A kis Michel rémülten bújik el kuckójában, egy faliszekrényben.  Tízéves nővérkéje, Sarah, úgy hiszi, ott biztonságban lesz, amíg délután vissza nem jön érte. Rázárja öccsére az ajtót és magával viszi a kulcsot. Nem tudja, hogy ahová ő megy, onnan nincs visszatérés....

Egy felkavaró regény a múlt és a jelen összekapcsolódásáról. Emlékezz! Soha ne felejtsd el! 

Felnőtteknek ajánljuk

Mélyedje el! Kapcsolj ki! Légy jelen! "

Ajánló
Kommentek
  1. Én