Veres Attila - Éjféli iskolák

Ez egy igazi jó kis horror könyv. Csak erős idegzetűeknek ajánlom, ugyanis, ha valaki elolvassa készüljön fel, mert ha jó a képzelő ereje (aki olvas szerintem mindenkinek rettentő jó) annak akad egy két részlet, amitől a gyomor kicsit forog. Tényleg van benne sok ijesztő rész. Ahhoz képest, hogy novellák, a könyv végére minden a helyére kerül. Valamilyen módon mindegyiket teljesen össze tudjuk kötni. Hiába végeztem a könyvel, folyamatosan kavarognak még mindig a gondolatok a fejemben. Újabb remek példa arra, hogy igenis a magyar írók is fantasztikusak, mert egyre jobb és jobb történetek születnek. Úgy gondolom, hogy ez a kötet is megállná akár külföldön is a helyét. 

 

Kiadás: 2018

Kiadó: Agave könyvek

Oldalak: 319 oldal

Kötés: Kartonált

ISBN: 97896341946699

 

Fülszöveg:

" Az utazás soha nem végződik jól. Bárki, aki gondolkodik azon, hogy befizet egy útra, ezzel számoljon. Az, hogy mégis elégedettek leszünk-e az utazás befejezésével, csak attól függ, mennyire vagyunk elégedettek az életünkkel. Minél jobban élvezzük azt, amink van, annál kevésbé fog tetszeni, amit az út végén tapasztalunk. Van, akinek hamar eljön a vég, van, akinek később; de az út mindig könnyekkel ér véget."

Nevada Barr - 13 1/2

Huh.. Na akkor kezdem az elején. Gyerekek gyerekkori rémségeivel kezdődik a történet. Kicsit furcsálottam is egy két dolgot és volt is egy gondolatom, hogy a végén más fog kiderülni. (Persze mivel pszichothriller nem is csoda) Aztán, ahogy haladtam a könyv utolsó lapjaihoz, teljesen bejött amire gondoltam. Nagyon elgondolkodtató történet. Szerintem nem ez lesz az író utolsó általam olvasott története. Nagyon jó könyv. Érthető és borzongató is egyben. Akik szeretik a csavaros történeteket mindenképp olvassak el! 

 

 

Kiadó: Cor Leonis Kft

Kiadás: 2011

Oldalak: 324 oldal

Kötés: Puha táblás

ISBN: 9789638889133

 

Fülszöveg:

"Mit tennél, ha egy nap kiderülne, hogy minden, amit az eddigi életedről tudtál, hazugság? Hogy élnéd túl ép lélekkel, ha szörnyű gyilkosságok emléke és egy javítóintézet komor valósága jutna osztályrészedül a boldog és gondtalan gyermekévek helyett?

Dylan élete 11 éves korában borzalmas rémálommá változik. Egy tragédia és a múlt árnyai felnőtt koráig kísértenek, mígnem találkozik a szintén hányatott sorsú Pollyval és csodálatos kislányaival, és az élete új értelmet nyer. Pollyt azonban saját múltjának démonai és a titkolózások egyre bizalmatlanabbá teszik. Vajon képes ennyi szörnyűséget, titkot és félelmet túlélni egy kapcsolat? És vajon képes túlélni az igazságot?

A 13 1/2 Nevada Barr egyedülálló, megrázó pszichotrillere, amely megjelenését követően hamar felkerült a New York Times bestsellerlistájára."

John Cure thrilógiája ( Hontalan lelkek/ Rekviem egy halott lányért / ?)

Igen a kérdőjel nem véletlen van a címben, ugyanis az író még csak a második részt adta ki most az év végén.  Mint mindig az író hozta a szokásos félelmekkel teli vonalat. Tényleg jól megfogalmazott, kidolgozott történet. Tetszik az is, hogy ha véletlen valaki nem olvasta az első részt, a második részben óvatosan megjelennek az első rész főbb vonalai, amivel akár egy egyszerű kerek történetet is kaphatunk. Persze érdemes az első részt is ugyanúgy végig olvasni mint a másodikat. Mind a kettő kötet jól ki van dolgozva, mind a kettő tartalmaz érdekes nem várt fordulatokat. A szereplők is teljesen jól meg voltak formálva. Olvasás után mikor este nyugovóra tértem, nem mertem a sötétben mászkálni, mindig kellett valami villanynak égnie. Ajánlom bárkinek, aki szereti a horror műfajt, ugyanis ebben megjelenik rendesen a félelemkeltés. Nem véletlen, hogy az író No. 1. Horror & Thriller Best Seller Szerző!

 

 

Hontalan lelkek:

Kiadó: Mogul kiadó

Kiadás: 2016

Oldal: 426 oldal

Kötés: Puhatáblás

ISBN: 9786158027229

 

Rekviem egy halott lányért

Kiadó: Enigma Publishing

Megjelenés: 2017 november 02

ISBN: 9789631294163

448 oldal

Kötés: Puhatáblás

 

Fülszöveg:

Hontalan lelkek: 

"Egy regény amiben minden lehetséges. Egy amerikai kisváros, ahol szörnyű gyilkosságok történnek. Egy átjáró, ami a szellemvilágot összeköti az élővel. Egy Dögkút, amiről legendák keringenek. 

Clive Wallace kiegyensúlyozott, idilli kapcsolatban él feleségével és két kisfiával, Timmel és Robinnal. Megszokott életük azonban váratlan fordulatot vesz, amikor a kisvárosban a gyerekek tűnnek el nyomtalanul, miközben a szüleiket könyörtelenül lemészárolják. 

Egy borús délutánon Tim és két barátja sárkányt eregetni indulnak a közeli tisztásra, nem is sejtve, hogy halálos veszély leselkedik rájuk. 

Jack Homa, a város öregedő seriffje, próbál a rejtély megoldására bukkanni, azonban egyre nyilvánvalóbbá válik számára, hogy a kisváros lakói sötét titkot őriznek a múltból. 

Miközben Clive-nak szembe kell néznie szörnyű rémálmaival, és eltitkolt múltjával, hogy a családját megmenthesse a borzalmaktól. 

De kicsoda Gerald, aki kezében egy véres csákánnyal bújik meg a sötét árnyékában? És mit akarnak Robintól a halott gyermekek szellemei? "

 

Rekviem egy halott lányért:

"Robin Wallace néhány év távollét után végzős egyetemistaként tér vissza Edgar's Hillbe. Megérkezését követően egy halott lány szelleme különös üzenetekkel kér segítséget tőle.

Shelly Hewitt színleg boldog, kiegyensúlyozott családban él férjével és kislányával. De mind ez csak látszat, a felszín alatt szörnyű titkok bújnak meg. Kislánya, a négy éves Becky egy olyan rossz bácsiról kezd mesélni, akit a felnőttek nem látnak, pedig napok óta velük van a házban. Shelly egy léleklátót kér fel, hogy tisztítsa meg a házat az ártó szellemektől. Úgy tűnik, hogy Roxanne szertartása sikerrel jár, ám az események mégis pokoli fordulatot vesznek.

Egy brutális gyilkosság képe rajzolódik ki előttük, amely összefügg a kisváros szörnyű múltjával és az elátkozott dögkúttal. A cél érdekében Robin, Shelly és a léleklátó Roxanne szövetségre lépnek, de az idő előrehaladtával a túlélésük esélye rohamosan csökken.

És felcsendül egy mondóka...

John Cure a feszültség mestere, Magyarország legnépszerűbb horror és pszichothrillertszerzője. Új regénye hátborzongató utazás a túlvilági erők világába. A Rekviem egy halott lányért nem csak az év legjobban várt horrorkönyve hazánkban, de minden eddigi felülmúló, hátborzongató ideglelést kínál a misztikus thrillerek követőinek.

Stephen King - Az

Ez is egy nagyon nagy visszhangnak örvendő könyv. Ugye Stephen Kingtől nem is várhattunk mást, mint egy jó kis fordulatos történetet, persze horrorisztikusan. Mivel ennyire felkapták, mind mozi szintileg, mind könyvileg, úgy gondoltam bele is vágok a mindössze kb 1200 oldalas könyvnek. Rettegés részemről volt a könyv olvasása közben, és végig izgultam a szereplőkkel minden egyes mozzanatot, bár az elején egy kicsit elvesztettem a fonalat egy két eseménynél, de a későbbiekben minden a helyére került. Az egy egész félelmetes alak, még ha egy általunk általában viccesnek vélt alakban tűnik fel. Most fejeztem be ezt az elég hosszú velős olvasmányt, de a hatása alatt maradtam teljesen. A küzdelem Az ellen, a hit ereje. Á még mindig csak a könyvre tudok gondolni. Újra és újra lejátszom a történetet magamban. Nem mellesleg megnéztem az 1990-es és a 2017-es filmet is. Hát az tény és való, hogy nem tudták vissza adni a könyvet, meg volt egy két jelenet amit valljunk be nem is lett volna tényleg illő a könyvből bele tenni, de jól sikerültek a filmek is, bár van egy két felcserélt illetve egy két átírt jelenet is de nem rossz. A könyvet illetően érdemes bele vágni ebbe a hosszú kalandba....

 

 

 

Kiadó: Európa Kiadó

Oldalak: 1184

Megjelenés: 2017 szeptember 05

Kötés: Keménytáblás

Méret: 230 mm x 152 mm 

ISBN: 9789634058045

 

Fülszöveg:

" Heten voltak. Hét kis kamasz barát, akiknek szembe kellett szállniuk a városukat terrorizáló rémmel. A csatornákban, a lefolyókban, a kanálisban lakó Az időről időre felszínre bukkant, és akkor útját hullák szegélyezték. Sok hulla. Az emberek halandóak, a gyerekek meg főleg. Egészen addig, amíg ők heten össze nem fogtak, hogy legyőzzék Azt. 

Bill, a vezér, aki az öccse halálát akarja megbosszulni. Ben, akinek a könyvek a barátai, na meg az ennivaló. Ritchie, akinek mindig rosszkor jár a szája, ráadásul különféle Hangokon. Stan, aki gyűlöli a rendetlenségeket és a piszkot. Eddie, akinek asztmája van tankszerű anyja. Michael, a néger. Beverly, a lány, akit ver az apja és akibe ketten is szerelmesek. 

De hogyan szállhat szembe hét gyerek az egész várost megfertőző gonosszal? Stephen King hatalmas regénye vérfagyasztó izgalmak során válaszolja meg a kérdést. És mesél még gyerekkorról, felnőttségről, pénzről és szegénységről, barátságról és kirekesztettségről, lányról, fiúról. Szóval az életről. "

John Cure - A gonosz új arca

Leginkább azoknak való, akik szeretik a horror kategóriájú könyveket. Ebben van bőven borzongás és félelem. Egy reinkarnációs történet egy jó kis gyilkossági sorozattal egybe kötve. Nehéz ezt a könyvet is letenni. Ahogy haladunk a történetben egyre jobban jönnek elő a borzongósabb részek. Az egyik legjobb misztikus pszichothriller könyv. Remekül fel van építve mind Eddie mind Joseph és Gemsi szemszögéből. És hát, John Marllow hogyan tér vissza  a mai időben és hogy irányítja azt, akiben újjászületett.  Csak erős idegzetűeknek! 


Kiadó: Mogul Kiadó

Kiadás: 2015 július 28

Oldalak: 328 oldal

Kötés: Keménytáblás

ISBN: 9786158027205

 

Fülszöveg:

 

"John Marllow, a véres casanova néven ismert pszichopata, brutális kegyetlenséggel erőszakol meg és mészárol le nyolc nőt. A sorozatgyilkos végül az FBI elől menekülve egy elhagyatott házban öngyilkosságot követ el. Csakhogy a vérfürdő közel húsz év múlva újra kezdetét veszi, mindössze azzal  a különbséggel, hogy a különös kegyetlenséggel elkövetett szexuális indíttatású gyilkosságok áldozatait immáron az Interneten keresztül hálózza be a gonosz ragadozó.

Joseph Church, a feltörekvő író régi álma válik valóra, amikor megjelenő új regénye nagy sikert arat, azonban ezzel egy időben a felhőtlenül boldognak látszó házassága kártyavárként omlik össze. 

Eddiet, a rémálmokkal küzdő kamaszfiút megtalálja az első szerelem. Boldog szárnyalását viszont egy a túlvilágról érkező gonosz szellem árnyékolja be, aki egyre jobban az irányítása alá vonja a fiút.  

Gemsi, a fiatal és agilis nyomozónő hosszú éveket töltött az FBI fedett ügynökeként a maffiába beépülve. Mégis a legveszélyesebb küldetése, most vár rá, amikor az Interneten ismerkedő sorozatgyilkosnak akar csapdát állítani. Csapatával úgy vélik, egy másolós gyilkos nyomában vannak, azt nem is sejtik, hogy a gonosz lelkek is visszatérhetnek az élők világába. "

Neil Gaiman - Coraline

Ez a könyv elég érdekes volt számomra. Kicsit leginkább meséhez illő történet, de mégis ha elkezded olvasni, nem tudod letenni. Egy kis lány a főszereplő és hihetetlen fantáziával rendelkezik. Bár néhol van egy kettő zavaros mozzanat, de tudom ajánlani azoknak, akik szeretik ezeket a fiataloknak szóló könyveket egy gyermeki képzelettel ellátott fantasy történet köré építve. Neil Gaimannak különlges történetei vannak ami néha elvont lehet sok ember számára.

Sokféle borítót láttam de nekem ez van meg:

 

Kiadó: Agave könyvek

Kiadás: 2017 szeptember 1

Oldalak: 144 oldal

Kötés: Puhatáblás

Méretei: 210 mm x 145 mm x 15 mm

ISBN: 9789634193326

 

Fülszöveg: 

" Coraline családjának új lakásában huszonegy ablak és tizennégy ajtó van. Tizenhárom ajtót rendesen ki lehet nyitni és be lehet csukni. A tizenegyedik mögött egy téglafal található, ám ennek ellenére Coralie egy nap kinyitja, és egy átjárót talál egy másik házba, amely a sajátjuk mása. De nem egészen....

Eleinte a másik lakásban minden csodás. Például jobb a kaja. A játékdobozba felhúzható angyal van, amely körbe-körbe repül a szobában, a könyvek képei mozognak, a dinoszaurusz-koponya csattogtatja a fogát. És van itt Coraline-nak másik anyja és másik apja is, akik azt akarják, hogy velük maradjon. Legyen az ő kislányuk. Meg akarják változtatni és többé el nem engedni.

Ebben a lakásban a tükör mögött más más gyerekek is csapdába estek. Coraline az egyetlen reményük. Be kell vetnie minden ravaszságát, hogy megmentse az elveszett gyerkekeket, a szüleit és a saját, normális életét. "