Harry Potter és az elátkozott gyermek

Mivel nagy Harry Potter rahongó vagyok és a tesóm szobájában fellelhető volt ez a könyv, így igaza vegyes érzésekkel, de neki is álltam ennek a "nyolcadik" résznek. Egy délután alatt végeztem vele. Persze könnyű volt úgy, hogy egy színdarab forgatókönyve, ami magába foglalja azt, hogy nem egy részletekben gazdag könyv. Ezt teljesen hiányolom is, mert szeretek a részletekben elmélyülni. Maga a történet viszont jól ki lett találva. Érdemes lenne még ha csak egy kötetben is ezt a részt egy normál regény formájában megírni. 

 

 

 

Kiadó: Animus kiadó

Kiadás: 2016

Kötés: Keménytáblás

Oldalak: 311 oldal

ISBN: 9789633244654

 

Fülszöveg:

"Tizenkilenc évvel a roxforti csata után...

Harry Potter élete sosem volt könnyű - és most sem az, amikor a Magiaügyi Minisztérium túlhajszolt dolgozójaként, férjként és három iskoláskorú gyermek apjaként kell helytállnia. 

Miközben Harry a múlttal viaskodik, kisebbik fiának, Albusnak is meg kell küzdenie a reá nehezedő családi örókséggel. A múlt és a jelen vészjósló összeolvadása azzal a ténnyel szembesíti az apát és fiát, hogy a sötétség néha egészen váratlan helyekről támad."

Awlyn Hamilton - A Homok leánya - A szultán foglya - A vég hősnője

Ez a thrilógia egy olyan könyv sorozat, ami számomra egy teljesen új világot nyitott meg. Tele van a könyv különféle varázserejű lényekkel, emberekkel. A 3 részes törtébet Amaniról szól, hogyan küzd a lázadókkal, emellett kiderül sok érdekes dolog is róla. Jinn és a Kék szemű Bandita szerelmét és a meglepő csavarokat is imádom benne. Annyira bele éltem magam a történetbe. Nem olvastam hasonló történetet még soha és nem is olvasnék, ha nem kaptam volna meg  Book a Sloth Club egyik meglepetésdobozában az első részt. Amikor még csináltak még ilyen meglepetés könyves dobozokat nagyon örültem, mert sok olyan könyv akadt a kezembe, amit magamtól sohasem olvastam volna. Aki szreti a sivatagban játszódó fantasy történeteket, annak nagyon ajánlom! 

 

 

Kiadó: Dream válogatás

kiadás: 2018

Oldal: 296 oldal

Kötés: kartonált

ISBN: 97896326184887

 

Fülszöveg:

"Egy mesterlövész. Egy álmodozó. Egy piszok jó hazudozó.

Bár Mirádzsi sivatagjait már az emberek uralják, az elhagyatott, vad területeken még mindig a mitikus lények irányítanak, és az a hír járja, hogy a dzsinnek mágiája sem veszett el. Az emberek számára ez egy könyörtelen hely, pláne, ha az illető szegény árva vagy nő. 

Amaniról mindhárom elmondható. Tehetséges lövész, aki remekül céloz, azonban nem tud elszabadulni Porfészekből, ebből a halálra ítélt kisvárosból, ahol két lehetősége van a jövőre nézve: megházasodik vagy meghal. 

Ám egy nap találkozik Jinnel, a karakán, jóképű idegennel, aki tökéletes szökési tervet tár elé. Bár Amani hosszú éveken át álmodozott az otthona elhagyásáról, azt sohasem gondolta, hogy egy körözött szökevénnyel menekül majd, ráadásul egy mitikus lovon vágtatva el a vérszomjas Szultán serege elől. Arra pedig végképp nem számított, hogy beleszeret a titokzatos idegenbe, aki nemcsak a sivatag titkait mutatja meg neki, de felfedi, ki is valójában a lány és milyen nagy dolgok várnak rá."

Stephanie Garber - Caraval

Ezt a könyv a Book a Sloth Club november dobozában volt. Annyi pozitív kritikát olvastam róla, hogy alig vártam, hogy el tudjam olvasni. Mikor belekezdtem, két lány szörnyű sorsával kezdődött a történet, amiért az apjuk zsarnoksága volt a felelős.Ezt olvasva nem tudom én magam be vállalnék e egy ilyen kalandot, minden esetre olvasni jó volt. Olvasás közben én is elfeledtem, hogy ez csak egy játék. Persze azért akadt egy két jelenet aminél összekavarodtam, de a könyv élményét még ez sem tudta lerontani. Sokfajta érzelem van ebben a könyvben. Ahhoz képest, hogy játék az egész, elég hajmeresztő dolgok is voltak benne. Aki szereti a fantázia világát, a varázslatot,  azoknak tudom nagyon ajánlani ezt a könyvet.

 

Kiadó: Libri - Insomnia

Kiadás: 2017

Oldalak: 472 oldal

Kötés: Keménytáblás

ISBN: 9789633107775

 

 

Fülszöveg:

"Scarlett Dragana eddig még egyetlen napot sem töltött távol attól a kicsi szigettől, ahol ő és a húga, Tella, hatalmaskodó, kegyetlen apjuk keze alatt felnövekedtek. A történet azzal indul, hogy az apa házasságra kényszerítette Scarlettet, ami egyszeriben véget vetne a lány hosszú évek óta tartó álmodozásának a messzi szigeten zajló Caravalról, a földkerekség legvarázslatosabb előadásáról, amelynek közönsége szintén a játék részvevőjévé válhat. 

Azonban épp ebben az évben végül megérkezik a várva várt meghívó, amiről Scarlett annyit álmodozott. 

Scarlett többször is végighallgatja a figyelmeztetést: bármi is történjék a Caraval során, az mind csak a fantasztikusan kidolgozott előadás része, de ő szegény, még be se lépett, máris bábuként kezd lépkedni a mágia és a szívfájdító szerelem sakktábláján. Hanem akármi is a Caraval, valóság vagy sem, neki mindenképp meg kell találnia a húgát, mielőtt véget érne a játék utolsó, ötödik éjszakája, máskülönben a beinduló veszélyes dominóhatásra Tella örökre eltűnik a világból....

Egy legendás versengés...

Egy magával ragadó románc...

Két lánytestvér eltéphetetlen köteléke...

 

A Caraval jóval több, mint holmi játék vagy színielőadás. Leginkább varázslat, amit az ember már nem is igen remél fellelni ezen a világon..."