Rachel Van Dyken - A csábítás szabályai

Igen igen egy újabb romantikus könyv. Ezzel is kiléptem a komfort zónámból, mert nem szoktam ilyeneket csak nagy ritkán olvasni. De ha már úgy alakult, hogy egy BASC dobozban lapulva érkezett meg hozzám, és mivel könyv, illendő lenne ezt is elolvasni. Tartottam is a könyv témájától. Tipikusan le lehet vágni a végét. De ahogy olvastam a történetet és hiába találtam ki a végét, az írónőnek sikerült jól felpörgetni a történetet. Nem volt unalmas, sőt sokszor jót szórakoztam rajta. Hálistennek több volt benne a vicces jelenet, mint a nyálas. Ezért az írónőnek még egy plusz pont jár. Szóval, ha nem vagy romantikus könyv fanatikus, de szereted a rejtett humort, akkor ezt el kell olvasnod. Ha meg romantikus vagy, akkor azért. 

Kiadó: Könyvmolyképző kiadó

Kiadás: 2018

Oldalak: 341 oldal

Kötés: kartonált

ISBN: 9789634573432

 

Fülszöveg:

" Mitől profi egy randiguru?

Miután egy baleset véget vet sportolói karrierjének, Ian Hunter vissza tér az egyetemre - és készen áll arra, hogy egy újfajta játékban vegyen részt. Az ő agyából pattan ki a Szárnysegéd Bt. gondolata, ami szájról szájra terjedő sikeres és titokzatos szerelmi tanácsadó szolgáltatást nyújt a szerelemre éhe lányoknak.

Amikor Blake Olson jelentkezik, hogy igénybe vegye a Szárnysegéd Bt. szolgáltatásait, Ian megismeri minden idők legreménytelenebb ügyfelét.

A slampos sport ruhákban és tangapapucsban pompázó Blake-nek csodára van szüksége ahhoz, hogy megszerezze a kiszemeltjét. Csak egy profi randiguruval van rá esélye. Ian tudja, hogy tanácsai és az átváltoztató munkája nyomán Blake sikerrel járhat. Ám ahogy a lány lassan átváltozik, Ian rájön, hogy komoly veszély fenyegeti az első számú alapszabályát... Ne ess bele az ügyfélbe!

Frappáns szenvedélyes szerelmi történet, amiből az olvasó a fejét fogva döbbenhet rá, a férfi és női gondolkodás különbségeire."

E. L. James A Szürke/Sötét/Szabadság Ötven árnyalata és a Grey/Sötét

Egyik barátnőm ajánlotta ezt a könyvsorozatot. Először furcsán néztem rá, mikor elolvastam a fülszöveget, hogy ez most komoly? Tényleg nekem szánta? Végül engedtem neki és elkezdtem olvasni. Igen mint minden könyvnél általában, olvastatta magát velem. Igaz az első rész nem az akcióban gazdag könyvek közé sorolnám, de a másik kettő kötetben viszont akad bőven. Annyira magával ragadott a történet, hogy egyszerűen nem tudtam letenni. Igen vannak benne erotikus jelenetek részletes leírással és könnyen elképzelhető és még az én kis bársonyos lelkemnek is elfogadható módon van leírva.Ott van Christian. Egyszerűen imádom a karakterét, akármennyire is sötét a lelke. Érdekes, hogy az a kapcsolat amit ő el tud viselni, hogyan alakul át teljesen a másik irányba. Jó látni, hogy a romantikus elemek nem nyálas formában jelennek meg. A történetet Ana szemszögéből olvashatjuk. Mind a hármat, majd az írónő előrukkolt a Christian Grey szemszögéből kötetekkel is. Kíváncsi vagyok, hogy a thrilógia harmadik kötete A szabadság 50 árnyalata mikor jelenik meg Christian szemszögéből. Érdekes olvasni mind a kettő fél gondolatatit ugyanabban a helyzetben és bepillantást tekinteni mindkettő hétköznapjaiba vagy abba, ahogy egy - egy szituációt kezelnek. Aki szereti az erotikus élményekkel teli könyveket annak érdemes elolvasnia. 

 

 

 

A szürke ötven árnyalata:

Kiadó: Ulpiusház Kiadó

Kiadás: 2012 

Oldalak: 652 oldal

Kötés: kartonált

ISBN: 9789632546360

 

A sötét ötven árnyalata:

Kiadó: Ulpiusház Kiadó

Kiadás: 2012

Oldalak: 570 oldal

Kötés: kartonált

ISBN: 9789632546377

 

A szabadság ötven árnyalata:

Kiadó: Ulpiusház Kiadó

Kiadás: 2012

Oldalak: 635

Kötés: kartonált

ISBN: 9789632546384

 

Grey: 

Kiadó: Libri Kiadó

Kiadás: 2015

Oldalak: 715 oldal

Kötés: Kartonált

ISBN: 9789633107027

 

Sötét:

Kiadó: Libri kiadó

Kiadás: 2018

Oldalak: 694 oldal

Kötés: kartonált

ISBN: 9789634333005

 

Flüszövegek:

 

A szürke ötven árnyalata:

" A könyv amiről mindenki beszél...

Az erotikus, mulattató és mélyen megindító Ötven árnyalat - trilógia olyan történet, amely hatalmába keríti és birtokba veszi olvasóját, azután mindig vele marad. 

Amikor Anastasia Steele, az irodalom szakos egyetemi hallgató interjút készít Christian Greyjel, az ifjú vállalkozóval, gyönyörű, okos és ijesztő férfival találja szemben magát. A nem ebben a világban élő és ártatlan Ana megretten, amikor ráébred, hogy akarja ezt a férfit, és annak rejtélyes tartózkodása ellenére kétségbeesetten próbál közelebb jutni hozzá. Grey, aki képtelen ellenállni Ana szeljd szépségének, eszének és független szellemének, elismeri, hogy ő is akarja a lányt - de saját feltételeik szerint. 

Ana, akit egyszerre ijeszt és izgat Grey szokatlan szexuális ízlése, habozik. Grey minden sikere - multinacionális vállalkozásai, hatalmas vagyona, szerető családja - ellenére démonok gyötrik. Amikor a pár vakmerő, szenvedélyes viszonyba kezd, Ana fölfedezi Grey titkait és tulajdon sötét vágyait."

 

A sötét ötven árnyalata:

" A gyönyörű fiatal milliárdos, Christian Grey egyedi ízlésétől és sötét titkaitól elbátortalanodva Anastasia Steele kilép a kapcsolatból, és beindítja karrierjét a seattle-i könyv kiadónál.

De a Christian iránt táplált vágy még mindig jelen van minden egyes ébredésénél, és amikor a férfi egy új megállapodást ajánl fel, Anastasia nem tud ellenállni. Újra lángra lobban a perzselően érzéki érzéki viszonyuk, és Anastasia egyre többet tud meg sérült és megszállott "Ötven árnyalatának" szívszaggató múltjáról.

Míg Christian belső démonaival harcol, Anastasianak szembe kell néznie a férfi korábbi partnerei iránt érzett dühével és féltékenységével, és meg kell hoznia élete legfontosabb döntését. " 

 

A szabadság ötven árnyalata:

"Amikor a naiv Anastasia Steele és a gyönyörű fiatal milliárdos Christian Grey találkozott, azonnal átjárta őket az érzéki izzás, amely visszavonhatatlanul megváltoztatta az életüket. Ana, akit sokkolt, bár ugyanakkor vonzott Christian nem szokványos szexuális ízlése, komolyabb elköteleződésre vágyott. Christian, nem akarván elveszíteni a lányt, beleegyezett a feltételeibe.

Most mindenük meg van - szerelem, szenvedély, intimitás, vagyon és a világ összes lehetősége. De Ana tudja, hogy az ő szerető Ötven Árnyalatával nem lesz könnyű, együtt létük során számos nem várt kihívás elé állítja mindkettőjüket. Anának meg kell tanulnia osztozni Christian fényűző életstílusában, anélkül, hogy feláldozná identitását. Christiannak pedig felül kell kerekednie agresszív irányítási kényszerén, miközben múltja démonjaival is meg kell küzdenie."

 

Grey:

"Minden történetnek két oldala van. 

Christian szavain, gondolatain és álmain keresztül végre megtudjuk a titkot, mit gondol a férfi Anastasiával folytatott szenvedélyes kapcsolatáról. E L James most új nézőpontból meséli el, azt a szerelmi történetet, amelyet milliók izgultak végig világszerte. 

A FÉRFI gyönyörű, okos és a hatalom megszállottja.  Világa rendezett, szigorú szabályok szerint működik, de fájdalmasan üres, amíg Anastasia Steel be nem lép az életébe. Miért nem képes ellenállni Ana csendes szépségének? Miért nem tud elszakadni tőle? Mi űzi ebbe a vakmerő és szenvedélyes viszonyba, ami mindkettőjüket felőrli? Minden más nővel ellentétben Ana átlát az álcának használt ridegségen, amivel Christian gyerekkori traumáit és szeretetlenségét palástolja. Vajon képes a lány csillapítani a fájdalmat, vagy a férfi lelkét elemésztő sötét vágyak, hatalmi mámor és öngyűlölet végül elűzik mellőle azt, aki az utolsó reménysugár lehetne az életében?"

 

Sötét:

"A sötét ötven árnyalata Christian szerint.

E L James most új szemszögből közelít a szürke ötven árnyalatának világához. Az eredeti romantikus történet világszerte több millió olvasót vett le a lábáról.

A perzselően érzéki affér szívszakadással és vádaskodással ér véget, de Christian Grey sehogy sem tudja kiverni a fejéből Anastasia Steelt. Elhatározza, hogy visszaszerzi, ezért igyekszik elnyomni magában a sötét vágyakat és az uralkodási kényszert, és úgy szeretni Anat, ahogy a nő megkívánja.

Ám a gyerekkorában átélt szörnyűségek még mindig kísértik, Jack Hyde - a simlis főnök magának akarja megkaparintani Anát. Segíthet e Dr Flynn- Christian pszichológusa, egyben bizalmasa, - hogy legyőzze a múlt démonait? Vagy a csábító Elena és a megszállottan ragaszkodó Leila nyer a végén?

És ha Christian mégis felülkerekedik, és vissza szerzi Anát? Vajona  férfinak, aki ennyire súlyos lelki sérült, lesz-e esélye őt megtartani?

Róbert Katalin - Szelidíts meg!

 

Szerintem nem ez lesz a kedvenc könyvem, de nem is volt borzalmas. Szeretem a szerelmes történeteket, főleg ha nem csöpögnek a nyáltól, és persze ebben a könyvben is volt egy két rész amin jót mosolyogtam, de nem tudom, lehet csak nekem nem jött át teljesen a mondanivalója. Van egy vad lány, egy tökéletes fiúval és ugye várható volt, hogy érdeklődni fognak egymás iránt. Ugye a fiúnak volt barátnője is aki tipikus nyifi nyafi.... Nem is itt van a gond nekem. Hanem ott, hogy kicsit fura, hogy egy ennyire ellenséges lány egy fiú miatt elkezd nyitni az osztálytársai felé, a világ felé? Kicsit vontatott is volt a történet, főleg az elején. De tényleg voltak jó részek is benne (nem akarok Spoilerezni). Voltak tényleg vicces mozzanatok, így nem mondanám annyira rossznak. Megmondom őszintén, a fülszöveg és a vélemények alapján jobb történetre számítottam. 

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.

Oldalak: 272 oldal

Megjelenés: 2017 október 17

Kötés: Puhatáblás

ISBN: 9789634571421

 

Fülszöveg:

" Róka kilencedikes lány, és nem akar mást, mint rajzolni, pusztítani az ellenséget a kedvenc számítógépes játékában, és nem törődni azzal, hogy frissen elvált szülei még mindig felette csatároznak.

Az új osztálytársai az idegeire mennek, ráadásul a tanárok a nyakába varrják Kisherceget, ezt a bosszantó tökéletes tizenegyedikest is, hogy korrepetálja matekból. 

Róka mindent megtesz, hogy elijessze a fiút, de az nem hagyja magát, és lassan egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Csakhogy tavaly történt valami, amiről eddig nem beszélt senkinek....

Kisherceg kitűnő tanuló, próbál megfelelni a szüleinek és a barátnőjének, Rozannának, és eddig minden akadályt tökéletesen vett. Ám most úgy érzi, elakadt az élete. Nem elég, hogy fogalma sincs, mihez kezdjen az érettségi után, még korrepetálnia is kell a bukásra álló Rókát. 

A lány ellenséges, arcpirítóan szabadszájú, és mindent elkövet, hogy a fiú kudarcot valljon... Mire elég heti egy különös óra?

Képesek lesznek meglátni a szívükkel azt, ami a szemnek láthatatlan?"