Richard Zane - Vámpírhoroszkóp

Ritkán vetemedek arra, hogy vámpíros könyvet vegyek a kezembe. Erre is úgy bukkantam rá, hogy keresgéltem a líra oldalán valami olvasni valót. Véletlen rákattintottam erre a könyvre és ha már így alakult akkor gondoltam elolvasom a tartalmát. Érdekesnek tűnt. Így nem haboztam és megszereztem a könyvet, majd neki is rugaszkodtam az olvasásnak, mert pont előtte fejeztem be amibe előtte kezdtem bele. Nem vagyok egy vámpír rajongó, de ez a könyv nagyon jó. Tetszik, hogy nem egy nyáltól csöpögő szerelmi történetről szól, hanem inkább egy igazán jól felépített krimi. Már szegény nyomozókat sajnáltam benne, ahogy kínlódniuk kell végig, ráadásul az egyiknek még személyes kapcsolatán belül is lesz egy két olyan dolog, amit nehéz lesz elszakítani a munkától. A vámpírok is embernek néznek ki csak egy két elváltozás jelenik meg rajtuk az erejükön és kiélesedett érzékszerveken  kívül. Jó pörgős, izgalmas kis könyv.  Kicsit befejezetlen nekem a végén, de nem láttam folytatást. Vagy csak én nem bukkantam rá... Minden esetre remélem nem csak egy könyves regény. 

 

 

Kiadó: Konkrét Könyvek

Kiadás: 2013 november 22

Oldalak: 304 oldal

Kötés: puhatáblás

ISBN: 9789637424540

 

Fülszöveg:

" Hátborzongató rejtélybe botlik a New York-i rendőrség két veterán nyomozója: országszerte azonos módszerrel végeznek ki különféle korú és hátterű embereket, látszólag minden indok nélkül. Nincs túl sok idejük arra, hogy a különös jelenségekkel foglalkozzanak, mivel éppen ekkoriban élénkül meg a brooklyni éjszakai élet, egy sor brutális gyilkosság történik, Fontana nyomozót a megkérdőjelezhető fegyverhasználat miatt felfüggesztik, míg társa, Ryordan azzal kénytelen szembenézni, hogy talán kamasz fia is a bűnözők hálójába került - holott a mélyben ennél sokkal szörnyűbb dolgok történnek, s mintha a két nyomozó tehetetlenül sodródna végzete felé. Hamarosan rádöbbenne, hogy a meggyilkoltak sorsa meg volt írva a csillagokban, az őket levadászók pedig olyan szörnyetegekkel szállnak szembe, akikkel a brooklyni alvilág legkegyetlenebb hóhérai sem versenyezhetnek.

A New York-i rendőrség sokat látott nyomozóinak nem feladatuk, hogy vámpírokkal vegyék fel a harcot, nincsenek is erre kiképezve, ám számos megmagyarázhatatlan jelenség után a vámpírvadászok közé állhatnak, Sok kérdésre választ kapnak, de azzal is szembe kell nézniük, hogy a világ valamennyi fegyveres alakulata közül épp a legveszedelmesebb a szolgálat. Sokszor nem is lehet eldönteni, csakugyan a szinte emberfeletti testi adottságokkal büszkélkedő szörnyetegek a veszedelmesebbek, vagy a velük összejátszó emberek. "