Nevada Barr - 13 1/2

Huh.. Na akkor kezdem az elején. Gyerekek gyerekkori rémségeivel kezdődik a történet. Kicsit furcsálottam is egy két dolgot és volt is egy gondolatom, hogy a végén más fog kiderülni. (Persze mivel pszichothriller nem is csoda) Aztán, ahogy haladtam a könyv utolsó lapjaihoz, teljesen bejött amire gondoltam. Nagyon elgondolkodtató történet. Szerintem nem ez lesz az író utolsó általam olvasott története. Nagyon jó könyv. Érthető és borzongató is egyben. Akik szeretik a csavaros történeteket mindenképp olvassak el! 

 

 

Kiadó: Cor Leonis Kft

Kiadás: 2011

Oldalak: 324 oldal

Kötés: Puha táblás

ISBN: 9789638889133

 

Fülszöveg:

"Mit tennél, ha egy nap kiderülne, hogy minden, amit az eddigi életedről tudtál, hazugság? Hogy élnéd túl ép lélekkel, ha szörnyű gyilkosságok emléke és egy javítóintézet komor valósága jutna osztályrészedül a boldog és gondtalan gyermekévek helyett?

Dylan élete 11 éves korában borzalmas rémálommá változik. Egy tragédia és a múlt árnyai felnőtt koráig kísértenek, mígnem találkozik a szintén hányatott sorsú Pollyval és csodálatos kislányaival, és az élete új értelmet nyer. Pollyt azonban saját múltjának démonai és a titkolózások egyre bizalmatlanabbá teszik. Vajon képes ennyi szörnyűséget, titkot és félelmet túlélni egy kapcsolat? És vajon képes túlélni az igazságot?

A 13 1/2 Nevada Barr egyedülálló, megrázó pszichotrillere, amely megjelenését követően hamar felkerült a New York Times bestsellerlistájára."

Sylvain Neuvel - Alvó óriások/Ébredő istenek

Nem a kedvenceim a Sci-fi könyvek, de szerencsére minden műfajban van egy-egy kivétel, ami viszont tetszik. Sikerült felkeltenie a fülszöveggel az érdeklődésemet, és olvasva is jól el lehet mélyülni benne. Kicsit nekem az is tetszik, hogy úgymond napló bejegyzésekből derül ki minden erről az "Óriásról". Érdekes, ahogy rábukkannak egy egy testrészre, vagy az is ahol. Bár egy negatívum nekem, hogy a végén sem derül ki egy személynek a kiléte. A kedvenc karakterem lett Kara Resnik, aki eléggé magába zárkózott típus, de viszont neki van az egyik legnagyobb feladata. Igaz a névtelen emberkéről a második részben derülnek ki dolgok, de nem annyi minden mint vártam. Vagy csak én vagyok telhetetlen. :-D Minden esetre hihetetlen fordulatok vannak benne. Nagyon jól fel van építve a második kötet is. Még a másodikban jobban megkedveltem Dr Rose Franklint is. Meg hát ugye az űrlények. Nagyon tetszett, hogy nem a szokásos külsőt adta az író nekik. De többet erről nem akarok elárulni. 

 

 

Alvó óriás:

Kiadó: Agave Könyvek

Oldalak: 288 oldal

Megjelenés: 2016 október 04

Kötés: Puhatáblás

Méret: 210 mm x 140 mm x 12 mm

ISBN: 9789634191605

 

Ébredő istenek:

Kiadó: Agave könyvek

Oldalak: 350 oldal

Megjelenés: 2017

Kötés: Puhatáblás

ISBN: 9789634193470

 

 

Fülszöveg:

 

Alvó óriás:

"Deadwood, Egyesült Államok: egy kislány oson ki sötétedés előtt, kipróbálni, az új biciklijét, hirtelen azonban eltűnik a lába alól a talaj. Egy mély veremben ébred, miközben a mentőcsapat épp ereszkedik le érte. De azok, akik a gödör pereméről néznek le rá, valami sokkal különösebbet láttak egy egyszerű kislánynál...

'Mindig előre nézünk, soha nem hátra.'

A kislány felnő és Dr Rose Franklin lesz belőle: zseniális tudós, kutatási területének az egész világon elismert szakértője. Ez a terület pedig nem más, mint kislánykori felfedezése: Egy óriás, díszes kéz, amelyet egy hihetetlenül ritka fémből készítettek jóval korábban, minthogy a kontinensen bármilyen emberi civilizáció kialakult volna. 

'De ez a dolog... más. Igazi kihívás. Újra írhatja a történelmünket.'

Olyan tárgy ez, melynek eredete és rendeltetése egyszerre lesz a leghatalmasabb rejtély, amelyet az emberiségnek meg kellett oldania. Származásának titkát felfedve talán megváltozik minden, amit eddig az életről hittünk. És még hány hasonló darabra bukkanhatunk a nagyvilágban. 

'Kénytelenek vagyunk megkérdőjelezni mindent, amit eddig önmagunkról hittünk.'

Mi lehet ez  szerkezet? Ki készíthette? Hogyan lehetséges, hogy anyaga a bolygón előforduló legritkább fém? Vajon képes esz valaha irányítani az embert? Mi van, ha nem is annyira a véletlen műve, hogy rátaláltunk?M És mi történik majd, ha végül az utolsó darabot is a helyére illesztjük ebben a gigantikus, globális kirakóban? "

 

Ébredő istenek:

" Egy ismeretlen, nem a mi világunkból származó robot jelenik meg Londonban. Kolosszális alakja az egész város fölé tornyosul, de nem mozdul. Vajon egy békés kapcsolatfelvétellel vagy egy invázió előfutárával állunk szemben?

Minden gyereknek van egy rémálma. A kis Eva Reyesnél azonban csak az lehet ijesztőbb, hogy a halálról és pusztításról szóló apokaliptikus képek megvalósulni látszanak...

Dr Rose Franklinnek nincsenek emlékei az elmúlt pár évből. Az idegenek, akiknek dogozik, azt mondják, hogy meghalt, és visszahozták az élők közé. Égető kérdés azonban nem csak a hogyan, hanem a miért is...

Kara Resnik és Vincent Couture egymásba szerettek a háború alatt, és azóta békére leltek. Ők jelentik az egyetlen védvonalat a Föld és a között, ami feléjük tart. De egyenlőre még ők sem tudják, hogy hazugságban élnek...

A férfinak pedig, aki azt állítja, hogy mindenre tudja a választ, megvannak a saját indítékai. Vannak dolgok, amiket nem árulhat el, és vannak  dolgok, amiket nem fog...

Mindannyian egy epikus kirakó darabkái. Egy olyan rejtélyé, amit az idő keletkezése óta próbálunk megfejteni. Sylvain Neuvel még több izgalommal jelentkezik 2016 egyik legnépszerűbb sci-fijének folytatásában, és most sem okoz csalódást.  

Bree Despain - Thrilógiája (Fekete bárány/ Fehér farkas/ Farkashalál)

Bree Despain harmadik kötetét ajándékba kaptam, így nem akartam elolvasni, hogy ez a  befejező rész és így megrendeltem az első két kötetet.  Megmondom őszintén, kicsit tartottam a címek alapján, hogy milyen lesz maga a könyv. Szerencsére (mint eddig szinte minden könyvnél) pozitívan csalódtam ebben a thrilógiában is. Tetszik, hogy nem társul a farkasemberhez egyből vámpír (persze más démonok igen) és hogy megjelennek más sötét lények is benne, nem az Alkonyat féle vámpír kontra vérfarkas utálatról szól. Teljesen más formában mutatja a vérfarkasokat, a legendájukat. Bevallom az elején kicsit döcögősen indult, vagy csak a lélektársak sorozat utóhatásai miatt, de szépen behozta magát a történet. Persze mint minden piros pöttyös könyvben ebben is van szerelem, a jó győz stb... de nagyon jól fel van építve a történet, nem maradnak a végére elvarratlan szálak. 

Fekete bárány: 

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.

Kiadás: 2011

Oldalak: 328 oldal

Kötés: puhatáblás

ISBN:9789632453149

 

Fehér farkas:

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.

Kiadás: 2011

Oldalak: 344 oldal

Kötés: Puhatáblás

ISBN: 9789632455280

 

Farkashalál:

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.

Kiadás: 2012

Oldalak: 408 oldal

Kötés: Puhatáblás

ISBN:9789632456874

 

 

A kötetek fülszövegei:

Fekete bárány: 

" Daniel felnézett rám. Sötét tekintete az arcomat fürkészte. Valahogy mások volta azok a túlságosan is ismerős szemek. Talán ahogy az utcai lámpa narancs fénye megvilágította a pupilláját. Talán ahogy pislogás nélkül bámult rám. De a szeme úgy meredt rám, mintha ... éhes lenne."

 

Fehér farkas:

" - Kérlek, Gracie, most tényleg hallgass rám! Mindannyian veszélyben vagytok. Tudnotok kell, hogy ... - A hang váratlanul elhallgatott, majd olyan zajt hallottam, mintha leejtették volna a mobilt, aztán a hívásnak vége szakadt. 

- Jude! - ordítottam a telefonba.

Amikor Grace úgy döntött, hogy Daniel szerelmét választja, akaratlanul is kiszolgáltatta bátyját, Jude-ot a farkasnak. Grace mindenre halandó, hogy bátyját megtalálja, még arra is, hogy egy jóképű idegennel összefogjon, aki megígéri, hogy segít neki. De ahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz, úgy éled fel Grace-ben a farkas, és kapcsolata Daniellel egyre inkább széthullik."

 

Farkashalál:

" Könnyek folytak az arcomon, de teljes erővel koncentrálni próbáltam. Felidéztem minden egyes csodálatos pillanatot, amelyet vele eltöltöttünk. Amikor ewokvárat építettünk a nappaliban, amikor fát másztunk, vagy Kramer nagypapa tava mellett ücsörögtünk és pecáztunk. Erő áradt ki a kezemből, de nem volt elég. Másik emléket választottam, azt, amikor Daniel és én öleljük Jude-ot a parókián, a cellájában. Ahogy akkor éreztem magam, amikor Jude a segítségünket kérte. Ahogy akkor éreztem magam, amikor megtudtam, hogy végre haza jön. "

 

 

John Cure - A fekete esernyős férfi

Nagyon tetszett első körben a történet mellett az is, hogy magyar helyszíneken játszódik. Személy szerint ismerem Nyíregyházát is, Pestet is. Jó volt végig gondolni a jeleneteket az egyes helyszíneken. Több évtizeden át tartó történetről szólt. Szeretem az író jó humorát is, ami felbukkan a könyvben és érdekes volt borzongani az egyes részeknél. Nagyon fordulatos a könyv és mindig meglepődök, hogy mikor mi történik. Nagyon jól eltalálta az író, hogy tudja fokozni a figyelmemet és hogyan ne tudjam letenni a könyvet. Nincs benne nyálas romantika attól függetlenül, hogy van egy kis szerelem ami Szofi és Marcell között. Marcellnak a humorát is nagyon bírtam. Ott van András, akit a könyv elején megismerhettünk, aki jól értett a gyerekekhez, és célja lett elég elszántan megkeresni Simont miután elvitték őt az öltönyös férfiak akármivel is jár a kutatás. Az Éberlényeket se hagyjuk ki mert azok is nagyon jól fel lettek építve. Nem maradt olyan rész a könyvben ami megválaszolatlanul maradt volna.  Nem sorolnám magam azok közé, akik hisznek az űrlényekben, de nem tartom kizártnak sem. De ez a történet igazán elgondolkodtatott. Ha valaki szeretne egy fordulatos történetet olvasni azoknak tudnám nagyon ajánlani. 

 

 

Kiadó: Mogul Kiadó

Kiadás: 2016

Oldalak: 451 oldal

Kötés: Puhatáblás

ISBN: 9786155668128

 

Fülszöveg:

" 1980-ban Dobogókőn egy magára hagyott gyereket találnak az erdőben. A kisfiú állami gondozása kerül, ahol - a nevelők legnagyobb döbbenetére - furcsa dolgokat produkál: alvás közben lebeg az ágya felett, előre megjósolja a közeljövő eseményeit, valamint csupán az érintésével képes halott állatokat visszahozni az élők sorába. Aztán egy hideg, téli napon három öltönyös férfi elviszi magával...

2015-ben több magyar nagyvárosban - ahogy a világ számos pontján - különös hangokat lehet hallani. Az apokaliptikus hangokról  (Apokalipszis Harsonái) készült videók elárasztják az Internetet. A hangokat követően az esetek helyszínén minden alkalommal felbukkan egy titokzatos férfi, aki a legnagyobb melegben is fekete, aki jól szabott öltönyt és kalapot viselt, kezében pedig egy fekete esernyőt tart. Azok, akik találkoztak vele, az arcvonásaira egyáltalán nem emlékeztek, de feltűnt nekik, hogy a kortalannak tetsző, kifogástalan modorú és öltözetű férfi lábán mindig poros volt a cipő.

Egy kelet-magyarországi kisvárosban öt különös alak figyeli és elemzi titokban a város lakóit: Kristálygyerekeket keresnek. Egyik célpontjuk Szofi, a fiatal hobbifotós újságírólány, aki a legjobb barátjának segítségével kutat a különös hangok után. Nyomozásuk során nem csak elfojtott, egymás iránti érzelmeikkel kell szembenézniük, de hamarosan üldözött vadként az életükért kell küzdeniük, mert egy távoli galaxis katonái, és a magyar titkos szolgálat is rájuk vadászik. 

Valóban léteznek szupertitkos Fekete programok, amikről még a miniszterelnökök sem tudnak? Elképzelhető, hogy idegen civilizációk titkos bázisai találhatók a földön már az idők kezdete óta? Kik azok az elnyűtt ruhájú alakok, akik minden helyzetet pá lépéssel előttünk már ismernek? Akik érintésükkel vagy tekintetükkel képesek fájdalmat okozni, teljesen lebéníthatnak, és az emlékeiket is törölhetik?

És legfőképpen mi van akkor, ha a dinoszauruszokat elpusztító aszteroida egy űrhajó volt, és a Földön mi magunk vagyunk az idegenek?

Jon Cure új regénye, izgalmakkal és különös eseményekkel teli sci-fi thriller, ami torkon ragadja, és pillanatra sem ereszti az olvasót."

 

Paula Hawkins - A víz mélyén

A könyv hátoldalán szereplő szöveg csak egy öngyilkosságra utal. Nincs a könyvnek hosszú fülszövege, de mivel a lány a vonaton jó könyv volt, így úgy gondoltam nekifekszek ennek is. Nem csalódtam ebben a könyvben se. Itt is több szereplő szemszögéből írja le a történetet az írónő. Érdekes milyen érzések, gondolatok vannak egy egy szereplőnél az események miatt. Sok fordulatos dolog történik a könyvben majd a végén derül ki a történet igazi csattanója. Sok minden megfordul addig a fejünkben. Aki szerette A lány a vonaton című könyvet annak ajánlani tudom, vagy ha valaki nem olvasta akkor ha  egy igazán jó thrillert szeretne olvasni.

 

 

 

Kiadó: 21. század Kiadó

Kiadás: 2017 május 02

Oldalak: 367 oldal

Kötés: Keménytáblás 

ISBN: 9786155638589

 

 

Fülszöveg:

"Nel Abott halott - mondta.

- A vízben találták meg. Beleugrott."

Kathryn Croft - A lány akinek nincs múltja

Elég vonatottan indul a történet. Leah teljesen el akarja felejteni a múltat és úgy csinál mintha nem lenne, magába zárkózik, nem enged közel se barátot, se családtagokat. Egy iskolai időben elkövetett dologról van szó, aminek a részese volt. De vajon ki akar neki ártani? Először próbálkozik hosszú idő után nyitni mások felé, de valaki mindenbe bele kavar, most, hogy kezd megint jóra fordulni az élete. Amilyen nehezen indul be a történet olyan jó és fordulatos lesz a végére. Ez is egy thriller. Ez is ingázik a jelen és a múlt  között. De lényegében érthető mi miért. 

 

 

Kiadó: Művelt nép kiadó

Kiadás: 2017 április 10

Oldalak: 400 oldal

Kötés: Puhatáblás 

ISBN: 9786155676475

 

 

Fülszöveg:

"Évek óta menekülsz a múltad elől. Ma utol ér.

Leah Mills úgy él, mint aki örökösen menekül. Egy borzasztó nap üldözi a múltjából. Magányos, társaságba nem jár, barátai nincsenek. Aztán egy napon, mert olyan nagyon vágyik már kapcsolatra, megismerkedik Juliannel. Most először meri elhinni, hogy normális életet élhet. 

Ám annak a bizonyos napnak a tizenegyedik évfordulóján kap egy üdvözlő lapot. Valaki tudja az igazat, tudja, mi történt. És nem fog leállni, amíg szét nem rombolja az életet, melyet a fiatal nő felépített. 

De Leah valóban az a lány, akinek látszik? Vagy megérdemli mindazt, amit rámérnek?

Mindenkinek vannak titkai. Némelyik azonban halálos."