Bree Despain - Thrilógiája (Fekete bárány/ Fehér farkas/ Farkashalál)

Bree Despain harmadik kötetét ajándékba kaptam, így nem akartam elolvasni, hogy ez a  befejező rész és így megrendeltem az első két kötetet.  Megmondom őszintén, kicsit tartottam a címek alapján, hogy milyen lesz maga a könyv. Szerencsére (mint eddig szinte minden könyvnél) pozitívan csalódtam ebben a thrilógiában is. Tetszik, hogy nem társul a farkasemberhez egyből vámpír (persze más démonok igen) és hogy megjelennek más sötét lények is benne, nem az Alkonyat féle vámpír kontra vérfarkas utálatról szól. Teljesen más formában mutatja a vérfarkasokat, a legendájukat. Bevallom az elején kicsit döcögősen indult, vagy csak a lélektársak sorozat utóhatásai miatt, de szépen behozta magát a történet. Persze mint minden piros pöttyös könyvben ebben is van szerelem, a jó győz stb... de nagyon jól fel van építve a történet, nem maradnak a végére elvarratlan szálak. 

Fekete bárány: 

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.

Kiadás: 2011

Oldalak: 328 oldal

Kötés: puhatáblás

ISBN:9789632453149

 

Fehér farkas:

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.

Kiadás: 2011

Oldalak: 344 oldal

Kötés: Puhatáblás

ISBN: 9789632455280

 

Farkashalál:

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.

Kiadás: 2012

Oldalak: 408 oldal

Kötés: Puhatáblás

ISBN:9789632456874

 

 

A kötetek fülszövegei:

Fekete bárány: 

" Daniel felnézett rám. Sötét tekintete az arcomat fürkészte. Valahogy mások volta azok a túlságosan is ismerős szemek. Talán ahogy az utcai lámpa narancs fénye megvilágította a pupilláját. Talán ahogy pislogás nélkül bámult rám. De a szeme úgy meredt rám, mintha ... éhes lenne."

 

Fehér farkas:

" - Kérlek, Gracie, most tényleg hallgass rám! Mindannyian veszélyben vagytok. Tudnotok kell, hogy ... - A hang váratlanul elhallgatott, majd olyan zajt hallottam, mintha leejtették volna a mobilt, aztán a hívásnak vége szakadt. 

- Jude! - ordítottam a telefonba.

Amikor Grace úgy döntött, hogy Daniel szerelmét választja, akaratlanul is kiszolgáltatta bátyját, Jude-ot a farkasnak. Grace mindenre halandó, hogy bátyját megtalálja, még arra is, hogy egy jóképű idegennel összefogjon, aki megígéri, hogy segít neki. De ahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz, úgy éled fel Grace-ben a farkas, és kapcsolata Daniellel egyre inkább széthullik."

 

Farkashalál:

" Könnyek folytak az arcomon, de teljes erővel koncentrálni próbáltam. Felidéztem minden egyes csodálatos pillanatot, amelyet vele eltöltöttünk. Amikor ewokvárat építettünk a nappaliban, amikor fát másztunk, vagy Kramer nagypapa tava mellett ücsörögtünk és pecáztunk. Erő áradt ki a kezemből, de nem volt elég. Másik emléket választottam, azt, amikor Daniel és én öleljük Jude-ot a parókián, a cellájában. Ahogy akkor éreztem magam, amikor Jude a segítségünket kérte. Ahogy akkor éreztem magam, amikor megtudtam, hogy végre haza jön. "

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én