Stephen King - Az

Ez is egy nagyon nagy visszhangnak örvendő könyv. Ugye Stephen Kingtől nem is várhattunk mást, mint egy jó kis fordulatos történetet, persze horrorisztikusan. Mivel ennyire felkapták, mind mozi szintileg, mind könyvileg, úgy gondoltam bele is vágok a mindössze kb 1200 oldalas könyvnek. Rettegés részemről volt a könyv olvasása közben, és végig izgultam a szereplőkkel minden egyes mozzanatot, bár az elején egy kicsit elvesztettem a fonalat egy két eseménynél, de a későbbiekben minden a helyére került. Az egy egész félelmetes alak, még ha egy általunk általában viccesnek vélt alakban tűnik fel. Most fejeztem be ezt az elég hosszú velős olvasmányt, de a hatása alatt maradtam teljesen. A küzdelem Az ellen, a hit ereje. Á még mindig csak a könyvre tudok gondolni. Újra és újra lejátszom a történetet magamban. Nem mellesleg megnéztem az 1990-es és a 2017-es filmet is. Hát az tény és való, hogy nem tudták vissza adni a könyvet, meg volt egy két jelenet amit valljunk be nem is lett volna tényleg illő a könyvből bele tenni, de jól sikerültek a filmek is, bár van egy két felcserélt illetve egy két átírt jelenet is de nem rossz. A könyvet illetően érdemes bele vágni ebbe a hosszú kalandba....

 

 

 

Kiadó: Európa Kiadó

Oldalak: 1184

Megjelenés: 2017 szeptember 05

Kötés: Keménytáblás

Méret: 230 mm x 152 mm 

ISBN: 9789634058045

 

Fülszöveg:

" Heten voltak. Hét kis kamasz barát, akiknek szembe kellett szállniuk a városukat terrorizáló rémmel. A csatornákban, a lefolyókban, a kanálisban lakó Az időről időre felszínre bukkant, és akkor útját hullák szegélyezték. Sok hulla. Az emberek halandóak, a gyerekek meg főleg. Egészen addig, amíg ők heten össze nem fogtak, hogy legyőzzék Azt. 

Bill, a vezér, aki az öccse halálát akarja megbosszulni. Ben, akinek a könyvek a barátai, na meg az ennivaló. Ritchie, akinek mindig rosszkor jár a szája, ráadásul különféle Hangokon. Stan, aki gyűlöli a rendetlenségeket és a piszkot. Eddie, akinek asztmája van tankszerű anyja. Michael, a néger. Beverly, a lány, akit ver az apja és akibe ketten is szerelmesek. 

De hogyan szállhat szembe hét gyerek az egész várost megfertőző gonosszal? Stephen King hatalmas regénye vérfagyasztó izgalmak során válaszolja meg a kérdést. És mesél még gyerekkorról, felnőttségről, pénzről és szegénységről, barátságról és kirekesztettségről, lányról, fiúról. Szóval az életről. "

Ajánló
Kommentek
  1. Én