Joss Stirlinghez intézett kérdések

Joss Stirlinget megkerestem egy pár kérdés erejéig. Leginkább a Lélektársak című  könyvsorozatáról híres, de azért van pár kötete ezen kívül, ami szintén nagyon jól sikerült (pl Storm és Sthone). Több művészi néven ismerhetjük: Joss Stirling, Julia Goldving, Eve Edwards. A nevek azért vannak, mert így akarja kifejezni, hogy milyen típusú könyvről van szó. Mivel a Lélektárs című sorozat annyira magával ragadott, úgy érzetem, hogy az írónőt is szeretném jobban megismerni. Angolul és magyarul is szerepel a posztban a kérdés és arra a válasz. 

Fordított:

Kérlek mesélj magadról!

12 éve vagyok író. Ez egybe esett a család alapítással, így a változásokra leginkább a gyerekek növekedése miatt volt szükség. Bár értékelem a lehetőséget, hogy mindennap kreatívkodhatok - igazi kiváltság. 

 

Hogy fogadták az első könyved megjelenését a közeli ismerőseid?

Amennyire tudom, minden barátom örült  az első könyvemnek. Az első könyvem a Finding Sky volt, amit a lányom ihletett.

 

Melyik könyvre vagy a legbüszkébb és miért?

Finding Sky könyvemre vagyok a legbüszkébb - mint Julia Goldign a Drury Lane Gyémántjára - mert ezt volt a debütálóm és sok díjat nyertem vele. Jelenleg is büszke vagyok a felnőtt debütáló könyvemre a Don't trust me-re. 

 

Milyen további terveid vannak íróként?

Szeretnék több könyvet írni felnőtteknek, miközben a YA-val és gyermekkori fikciót is folytatom. 

 

Mit tanácsolnál a kezdő íróknak?

 Addig írjon, amíg be nem fejezi az írást minden javítás nélkül. Tartson magánál egy jegyzet füzetet - mert soha nem tudhatja mikor jön egy ötlet, egy észrevétel amire emlékezni szeretne majd. Élvezze ki az írást!  

 

 

 Eredeti:

Please tell me a little bit about yourself!

I've been a writter now for 12 years old. it was coincided with raising a family so the changes have been mostly to do with the age of the children. I value though the chance to be creative everey day - it is real privilige.

 

How did your close friends react to your first book?

As far as I know all friends were delighted by my first book. My first book was Findign Sky which  was inspiried by my daughter. 

 

Which book are you most proud of and why? 

Findig Sky is the most proud as Julia Golding The Diamond of Drury Lane - it was my debut and won some big prizes. 

 

What would you recommend to those who are also writing for writing?

Keep on writing throught until end of first draft without worrying about getting is absolutely right. Keep a notebook to hand - you never know when an idea may come to you or you will spot somenthing you want to remember. Enjoy writing. 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én