Awlyn Hamilton - A Homok leánya - A szultán foglya - A vég hősnője

Ez a thrilógia egy olyan könyv sorozat, ami számomra egy teljesen új világot nyitott meg. Tele van a könyv különféle varázserejű lényekkel, emberekkel. A 3 részes törtébet Amaniról szól, hogyan küzd a lázadókkal, emellett kiderül sok érdekes dolog is róla. Jinn és a Kék szemű Bandita szerelmét és a meglepő csavarokat is imádom benne. Annyira bele éltem magam a történetbe. Nem olvastam hasonló történetet még soha és nem is olvasnék, ha nem kaptam volna meg  Book a Sloth Club egyik meglepetésdobozában az első részt. Amikor még csináltak még ilyen meglepetés könyves dobozokat nagyon örültem, mert sok olyan könyv akadt a kezembe, amit magamtól sohasem olvastam volna. Aki szreti a sivatagban játszódó fantasy történeteket, annak nagyon ajánlom! 

 

 

Kiadó: Dream válogatás

kiadás: 2018

Oldal: 296 oldal

Kötés: kartonált

ISBN: 97896326184887

 

Fülszöveg:

"Egy mesterlövész. Egy álmodozó. Egy piszok jó hazudozó.

Bár Mirádzsi sivatagjait már az emberek uralják, az elhagyatott, vad területeken még mindig a mitikus lények irányítanak, és az a hír járja, hogy a dzsinnek mágiája sem veszett el. Az emberek számára ez egy könyörtelen hely, pláne, ha az illető szegény árva vagy nő. 

Amaniról mindhárom elmondható. Tehetséges lövész, aki remekül céloz, azonban nem tud elszabadulni Porfészekből, ebből a halálra ítélt kisvárosból, ahol két lehetősége van a jövőre nézve: megházasodik vagy meghal. 

Ám egy nap találkozik Jinnel, a karakán, jóképű idegennel, aki tökéletes szökési tervet tár elé. Bár Amani hosszú éveken át álmodozott az otthona elhagyásáról, azt sohasem gondolta, hogy egy körözött szökevénnyel menekül majd, ráadásul egy mitikus lovon vágtatva el a vérszomjas Szultán serege elől. Arra pedig végképp nem számított, hogy beleszeret a titokzatos idegenbe, aki nemcsak a sivatag titkait mutatja meg neki, de felfedi, ki is valójában a lány és milyen nagy dolgok várnak rá."

Ajánló
Kommentek
  1. Én